Flash nézet Kezdőlap GY.I.K.

Gyakran ismételt kérdések

Cím alatt elhelyezkedő villám kép

Riasztók

Minek nekünk riasztó?

A mechanikai védelmi eszközök itt értjük az ajtókat rácsokat a piti bűnözőket elriaszthatják, de a többségüknek csak rövid ideig tartó akadályt jelentenek. Egy jól megtervezett elektronikus biztonságtechnikai rendszer kijátszhatattlan, minden esetben jelezni fog, ha illetéktelenek próbálnak bejutni a védendő területre. A riasztók nem akadályozzák meg a betörési kisérletet, csak jelzik azt. Távfelügyelettel kiegészítve pedig jelentősen csökkentik az esetleges kárt.

Nem szabad elfelejeteni az igazi biztonságot csak a mechanikai és elektronikus védelmi eszközök megfelelő kombinációja nyújthat!

Sokan azt mondják a riasztó könnyen kiiktatható!

Egy jól megtervezett rendszer, garantálva, hogy a kikapcsoláshoz szükséges kód nem kerül illetéktelenek kezébe - kiiktathatatlan. A szabotázsvédelem biztosítja, hogy ne lehessen tönkre tenni az biztonsági eszközöket.

Mikor lehet téves riasztásunk?

Hazaérkezéskor elfelejtük kikapcsolni a rendszert, vagy rosszul ütjük be a kódot.

Nyitva hagytunk egy ablakot vagy a hátsó ajtót.

Bent marad egy háziállat.

Mozgásérzékelők egyikén átmászik egy pók vagy rovar.

Rosszul zárodó nyílászárok egy erős vihar hatására hőmérsékletváltózást idéznek elő.

Nem megfelelő a rendszer vagy annak telepítése.

Működnek e az érzékelők?

Nyugalmi állapotban, valakinek a segítségével letudjuk ellenőrizni a nyitás és mozgásérzékelők müködőképességét. Egyikünk a kezelő elött marad, másikunk az összes érzékelő elött elhalad, a kezelőn felvillan hogy melyik zóna elött haldtunk el.

Honnan tudom, hogy volt e riasztás?

Távfelügyeleti szolgálathoz van bekötve a rendszerünk akkor a diszpécser minden esetben hívja a megadott értesítendő személyeket.

Helyi riasztásnál a kezelő egységen kijelzésre kerül, ha távollétünkben rendkívüli esemény volt.

Tartalom elválasztó vonal